En aldri så liten hyllest til kroppen #2

amalie

Vi har bedt et knippe mennesker skrive en aldri så liten hyllest til kroppen. Nest ut er Amalie Kasin Lerstang, som er et av de kloke hodene bak både FANFARE og FERDIGSNAKKA.  I fjor debuterte hun med boken «Europa» og danset med henda i været på slippfesten for Kamilla & byen.

Jeg visste ikke at jeg hadde hud over knærne før Trinny og Susanna fortalte meg det. Det må ha vært hjemme hos mora mi, for ellers ser jeg ikke på tv. Men når jeg er der ser på jeg på tv-tv, det mest tv-ete som finnes. T&S fikk en gjeng damer til å kle av seg til undertøy og så måtte de stille seg i en rekke som gikk fra minst lafsete overkneshud til mest lafsete overkneshud. De kikket på hverandres knær og forsøkte å finne de riktige plassene, T&S hjalp så godt de kunne. Graderingen av overkneshud sammenfalt ikke med yngst/eldst, «her er det tydelig at noen har tatt bedre vare på seg selv enn andre!», sa T og blunka, før hun og S fant sine plasser i rekken, til alles overraskelse havnet de helt ytterst på lite overkneshud-sida. Jeg måtte krølle av min hullete strømpebukse for å sjekke at alt var som det skulle med meg. Se der ja, der var den. Det var definitivt hud, den var over kneet, jeg var i besittelse av den. Det ville vært så pinlig hvis ikke. Jeg ropte på mamma: «Mamma! Jeg oppdaget akkurat noe crazy shit over kneet mitt!» Mamma kom løpende ut fra kjøkkenet med en slikkepott i hånda. «Hva er det», spurte mamma, «er det flått?» «Se!», sa jeg. Mamma så mot kneet mitt. «Det er hud over kneet», sa jeg. «Cool», sa mamma. Så krøllet hun av seg sin hullete strømpebukse. Hos henne hadde huden fått streker på seg og lagt seg litt over selve kneskåla, slik at overkneshuden nesten var blitt knehud. «The body is a mystery», sa mamma, «kan du ta et bilde av oss?» Vi tok av oss klærne. Jeg hentet kamera, stilte det på stativet, holdt selvutløserknappen skjult bak ryggen. FLÆSH. «Jeg tror vi stod feil», sa jeg til mamma, «for du har mer lafsete overkneshud enn meg, så du bør stå til høyre.» Vi byttet side. FLÆSH. «Tyngdekraften», sa mamma. Vi hang bildet på veggen. Vi lagde et alter. Vi ba våre ydmyke bønner.

&